keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Miami ja Key West

Jos semmoinen pika postaus täältä aurinkoisesta Key Westistä nyt, kun neiti nukkuu päikkäreitä. Eilen koitettiin nukuttaa päikkärit rattaissa tuolla kaupungilla, mutta jää siinä kuumassa niin vähäisiksi että tänään nyt sitten ihan rauhassa täällä hotellihuoneessa. Neidin ehdoillahan tässä muutenkin tarvitsee mennä.

Lennot Lontoon kautta Miamiin meni todella hienosti, ei yhden ainutta kitinää tai kiukuttelua. Molemmissa laskuissa neiti hiukan piteli korviaan, joten taisi hiukan tuntua mutta ei itkenyt. Naksuja ja vettä sitten tarjosin, jotta olisi kovin nieleskellyt. Helsingissä meinattiin heti kyllä myöhästyä lennolta, joten hiukan aikasemmin olisi kannattanut kentällä olla. Ihmisiä oli aikas paljon liikenteessä niin jonkinverran siinä sitten kesti ja sinne portille matkaa. Eikä me missään oikein edes hidasteltu, mutta kesken vaipanvaihdon tuli sitten kuulutus että meitä kaivataan viipymättä portille. Olihan se sitten hiukan noloakin, kun oltiin ensiksi saatu hyvää palvelua ja lupa viedä rattaat portille asti ja sitten oltiin heti myöhässä. Rattaat myös odotti meitä sitten Lontoon päässä ja saatiin taas käyttää niitä siellä. Loistavaa palvelua siis British Airwaysilta sekä American Airlinelta. Finnairilla tämä ei ainakaan viimeksi onnistunut. Lontoon lennolla muutenkin loistava palvelu jne. Lontoosta Miamiin American Airlinen kone taas ei ollut niin kovin siisti, vessat haisi ja muutenkin kovin nuhjuista jne. Myöskään palvelu ei oikein ollut mistään kotoisin. No toki lentoemot lähdettäessä kommentoivat, että tosi hienosti meni ja että neiti matkusti niin hienosti. Plussat hyvästä jalkatilasta etupaikkojen edessä, mitkä lisäksi saatiin varattua ihan ilmaiseksi kun oltiin vaan tarpeeksi ajoissa liikenteessä. Finnairillahan niistäkin paikoista joutuu maksamaan lisämaksun. Tällä kertaa neiti jopa malttoi nukkua kahdet unet pitkällä lennolla. Miamin päässä sitten jaksoi taas jo autoilla jne ja unille nukahti hienosti melkein 20 tunnin matkustamisen jälkeen.

Ensimmäiset 3 yötä heräili siinä kolmen pintaan tankkaamaan maitoa, mutta on nukkunut hienosti semmoisia 10-12 tunnin yöunia ja päässyt paremmin tähän rytmiin kuin me. No viime yönä sitten jo kaikki nukuttiin kunnolla, eikä Mimmikään enää herännyt yösyönnille.

Meidän Miamin ensimmäinen hotelli oli Eden Roc, ihan ok vaikkakin aikas hidas palvelu. Huone oli tosi iso ja pinnasängyt täällä tuntuu yleensä olevan tämmöisiä rautakehikoita missä ei ole sivuilla mitään pehmusteita. Patja niistä kyllä löytyy ja alulakana mutta ei esim peittoa. Viime reissullakin tätä jo Bostonin osalta ihmettelin, NYC:ssä oli ihan kunnollinen pinnasänky kaikilla varusteilla. Rocissa oli kuitenkin ihan kiva ranta, missä ei kuitenkaan kauheesti ehditty aikaa viettää ja neiti viihtyy muutenkin paremmin uima-altaalla. Merivesi tuntuu tietysti aikas kylmältä. Hotellissa oli myös mukava allasalueravintola, missä itse söin aivan ihanaa kalaa. Lasten listoillahan täällä kaikki ruoka tuntuu olevan tyyliin jotain leipää, ranskalaisia, juustomakaronia jne....kaikkea mikä näyttää jo niin kuivalta, että ei sitä itsekään mielellään syö. Mielummin sitä tilaa sitten itselle esim kalaa tai kanasalaattia jne mistä voi Mimmillekin antaa. Annokset täällä on ainakin niin isoja, että kyllä varmasti riittää jaettavaksi. Parhaiten on melkeinpä maistunut tuoreet makeat hedelmät ja iltaisin kunnon iltapuuro mitä yhdestä supermarketista ostin. Kaikista hotellihuoneista tulee löytyä ainakin teenkeitin, jotta saan tehtyä puuroa ja keitettyä vettä maitopullon lämmitykseen.









Nyt ollaan sitten oltu pari päivää Key Westissä, mihin automatka tuntui kyllä aikas pitkälle ja kestihän se 4 tuntia. Matkalla pysähdyttiin kerran syömään, ihana kalaravintola missä oli loistavaa ruokaa. Matkan maisemat ei myöskään olleet niin kauniit ja merelliset kuin olisin kuvitellut. Aikas hökkelikylää tääkin jo on vaikka sitä mielikuvat on ehkä jotain muuta, kun Amerikassa kuitenkin ollaan.  Täällä ollaan nyt sitten yövytty The Reach A Waldorf Astoriassa, mikä on osoittautunut oikein mukavaksi hotelliksi ja neiti on viihtynyt allasosastolla. Hotellissa muutenkin semmoinen viihtyisä tunnelma. Toisen kerran jos tultaisiin niin varaisin hotellin kuitenkin tuolta toisesta päästä pääkatua. Aurinko laskee sinne puolelle ja siellä olisi myös esim sataman mukavat ravintolat lähempänä. Mimmi on valitettavasti vielä liian pieni näihin vesiaktiviteetteihin, mutta niitä täällä olisi vaikka minkämoista.

Mitäs vielä, no todetaan vielä että aurinkorasvaukset on toiminu hyvin ja Nextiltä tilattu UV-mekko on ollu paras hankinta tähän reissuun. Aluksi ajattelin, että ompas paksu mutta se on neidin mielestä todella mukava päällä ja lämmittää kivasti pulikoinnin jälkeen, täällä kun vielä tuulee aikas kovaa. Lisäksi sitten suojaa auringolta. Aurinkorasvan hommasin jo Suomesta apteekista Acon 50 suojakertoimella ja se on toiminut hyvin myös meidän herkkähipiäiselle. Niin ja pottaahan täällä ei ole, mutta tarpeet on toimittu hienosti myös isoon pönttöön kun vaan joku jaksaa pitää kiinni neidin pytyllä istuessa. Mimmi on kyllä niin reipas ja sopeutuvainen, ei voi muuta sanoa. Uima-altaalla oikein massahurmaaja, kun nauttii polskuttelusta ja vilkuttaa kaikille. Kaikki vaan päivittelee, että voi kuinka iloinen. Noo ei ihan aina, eilen jo illalla hiukan yliväsyneenä veti herneet nenään sitten ihan kunnolla kun ei saanut naksupussiaan auki. En sitten muista koska olis moiset raivarit saanu, mutta siitä 10min spurtista selvittiin sitten kunnon yöunilla. Niin ja tietysti herneet pitää nenään vetästä, jos altaalta joutuu huoneeseen lähtemään, sehän ei ole niinku mitenkään järkeen käyvä ajatus. No huomenna sitten valitettavasti takaisin Miamiin, olis täällä pidempäänkin viihtynyt vaikkei vesi ihan olekaan turkoosin sinistä. Seuraavana hotellina Miamissa Savoy, katsotaan sitten kumpi Miamin hotelleista parempi.