maanantai 29. heinäkuuta 2013

Puolivuotismitat

Dodiin tänään käytiin siis siellä neuvolassa ja viralliset puolivuotismitat olivat 68cm ja 8,5 kg. Vaatteista, turvaistuimesta, hoitopöydästä jne kyllä huomaakin et pituutta on nyt taas tullut. Myös kävelyautossa ylettää nyt molemmat jalat kunnolla lattiaan ja jos äiskä olis niin reilu ja ottais kaikki matot pois lattiasta niin meno olis aikas hurjaa!! Mimmi sai tänään myös sen tuhkarokko jne rokotteen, jos ja kun tässä johonkin reissuun nyt päästään.

Tänään aloitettiin myöskin lihaan totuttelu elikäs kanaa keittelin neidille ja siitä se nyt sitten lähtee. Kakka on nyt välillä ollu kuin savipaakkuja ja siitäkin tänään neuvolassa puhuttiin. Luumua vaan kuulemma useammin ja vettä ruokajuomaksi jne.

Muutenkin kuulemma kehitysjutut menee niinku pitääkin, liikkumisjutut, hampaat jne. Tykkääkin kovasti istuskella ja pinnasängyssäkin koittaa jo kovin itse kingetä pystyyn. Konttausasentoakin jo hiotaan eli kohta puoliin sitä tarvii varmaan ruveta miettimään noita kukkia jne ylemmäksi ja kypärää päähän ettei oo pää auki kaikista kulmista. Se onkin sitten taas jo ihan uusi maailma. Kohtahan meillä jatkuu sitten muskarit ja vauvauinnit. Eilen vesipeto olikin taas vauhdissa piha-altaassaan.







niin ja ne hampaatkin tosiaan välillä kutiaa niin pirusti

tästä se sitten lähtee
Mitä muuta nyt olisin huomannut? No ainakin sen, että neitiä vaan naurattaa jos sanoo ei tai kieltää ja vaikka tekisin sen ihan totisella naamalla ja vaikka korottaisin hieman ääntänikin.....se meinaan ihan oikeesti sattuu kun kiskoo hiuksista tai nappasee naamasta kiinni. Mä en jostain syystä ilmeisesti sit ole kuitenkaan kovin uskottava?! :)

Jep jep jätetään nyt tälläkin kertaa näihin kepeisiin aiheisiin, en viitsi pitkästyttää ketään mun syvällisillä pohdinnoilla Mimmistä ja tästä elämästä noin ylipäänsä. Kesäisiin Metsola-kuviin on hyvä lopettaa tää postaus. Taas kerran voin kehua kuinka mukavia ja kauniita ne ovat. Pesun kestävät hyvin ja käytössäkin. Toivottavasti syksyn mallistossa olisi jotain uutta kivaa vaikka kohtahan toi iskä lähtee taas rapakon taakse....tilasinkin sieltä muuten jo yhden aivan ihanan Halloweenjutun, enkä malta odottaa että päästään ottamaan pari kuvaa. :)









Hitto meinasin ihan unohtaa meidän junior handler-kuvan. Sen lisäksi, että Mimmi on viihtynyt loistavasti Stokkessa metsäretkillä niin hän haluaa tietysti myös itse taluttaa....kepiheitto ei ihan vielä suju :)



torstai 25. heinäkuuta 2013

Puolivuotiskuvat a la äiskä

Tänään ollaan oltu reippaita. Käytiin heti aamusta metsässä taas metsästämässä mustikoita, mitkä tuntuvat olevan kiven alla. Kovin on kuivaa joka paikassa. Olis ollu kiva saada mustikkaa Mimmiäkin varten pakkaseen, mutta haaveeks taitaa jäädä. Juu ja torilta en mene ostamaan, äiti kääntyis haudassaan jos sen tekisin!! Sitten ollaan siivottu, leivottu sämpylöitä, pesty mattoja jne....niin ja otettu viralliset puolivuotis kuvat ihan vaan tässä kotinurkissa. Tässähän sitten ne.... luulen, että meillä kaikilla oli taas aikas mukavaa kun näitä räpsittiin. Aikas kuvapainotteista taas tämä ja eilinen postaus :)
























keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Mimmi 6 kk

Neiti onkin ollut oikein reissu-Iita, kun iskäkin tosiaan lomaillut. Ollaan oltu Hangossa, Tukholmassa Gröna Lundissa, Korkeasaaressa, Fiskarsissa jne. Loma on hurahtanut vauhdilla, mutta Mimmi on jaksanut oikein kivasti lomareissuissa mukana. Nyt alkuviikosta oli vähän känkkäränkkänä, ilmeisestikin jälleen hampaiden takia. Ikenet on aikas turvoksissa niin ylhäältä kuin alhaaltakin.
Laivalla ekana iltana oli kanssa hiukan kiukkuinen ennen kuin mentiin hyttiin rauhoittumaan, niin paljon kaikkea nähtävää ja katsottavaa ettei malta päikkäreitä nukkua ja sitten se meneekin helposti yli ja kiukun puolelle ennen kuin uni voittaa. Grönä Lundissa malttoi sentään hetken torkahtaa niin sitten jaksoi ajaa lentävillä norsuilla ja muuta jännää.





Yöt Mimmi nukkui laivallakin hyvin, me vähän huonommin koska neiti nukkui meidän välissä ja jotenkin sitä sitten alitajuntaisesti valvoo Mimmin jokaista liikettä eikä omasta mukkumisesta meinaa tulla mitään. Lisäksi neiti rupeaa etsimään ja hamuamaan tissiä joka kerta kun havahtuu, jos huomaa että äiti on vieressä. Oikein kiva reissu kuitenkin oli, mutta ens kerralla tarvii jäädä kyllä hotelliin yöksi. Laivalta ehtii olla vain sen 6 tuntia maissa ja se meni kyllä ihan yhdessä hujauksessa.

Ihottumakin lähti vakkei se lääkäristä määrätty rasva siihen auttanutkaan. Laitoin siihen lopulta sitten mietoa kortisonia parina päivän ja talkkia vähän niinkuin vuorotellen niin häipyi. Niin ja riisipuuro ollaan jätetty pois ruokavaliosta, kun rupesin epäilemään sitä että mene ja tiedä oliko sitten siitä. Kaurapuuro maistuu oikein hyvin ja porkkanamössö. Palsternakkaakin kokeilin hieman porkkanan joukkoon. Niin se bataatti ei ollut juurikaan Mimmin mieleen. Tällä viikolla ajattelin kokeilla jotain lihapitoista ja taidan tuon kanan valita ensimmäiseksi. Selkeesti Mimmi päivisinkin jo tarvitsee sen kiinteän aterian ja melkein jo 2 kertaa, ettei kitise maitoa koko aikaa.

Eilenkin herättiin jo klo 6, mikä ei todellakaan ole normaalia mutta sen verran ne hampaat nyt tosiaankin kiusaa....niin tuolloin syötiin siis aamupuuro ja sitten klo 11 pintaan lähdettiin korkeasaareen niin syötiin puuroa uudelleen ja sitten vielä päivällä välipalaa. Maitoa menee sitten pullosta ja tisusta päälle, sekä iltapuurot ja maidot tietysti myös. Kova tyttö on syömään ja tuntuu, että on kasvanut taas hurjaa vauhtia. Ensi viikolla onkin sitten taas jo neuvola niin kuullaan virallisia mittoja.

Viime viikon sunnuntaina tuli puolivuotta täyteen ja siitä suurimmat onnittelut meidän rakkaalle prinsessa simasuulle!! Kyllä hän on muuttanut meidän elämän täysin, vaikka sitä aluksi luuleekin ettei se mitään muuta ja voi mennä vanhaan malliin. No joo kyllä se on vaan myönnettävä, että kyllä se kaikki muuttuu. Paljonhan me ollaan kyllä tässä reissattukin, mutta on ne jonkunlaiset päivän rutiinit kuitenkin niin tärkeät tai no ainakin ne helpottaa neitiä pysymään tyytyväisenä. Stokkessa tuntuu monesti myös viihtyvän paremmin kuin vaunuissa tai rattaathan ne nykyään on, kun pehmytkoppa on otettu pois ja Mimmi matkustaa jo hienosti istuma-asennossa vaunuvaljaisiin kiinnitettynä. Reipas pieni tyttönen hän on!!!

Ja jos sitten vaikka loppuun hiukan tietysti kuvia meidän kesäpuuhista :) äiskähän on tietysti pitänyt kameran mukana joka käänteessä ja mutkassa!!




































Niin juu ja ikuistihan se iskä Mimmin ihoonsakin.....tässä mun ottamat kuvat siitä