sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Imettämisen ihanuus

Niin olisihan se varmasti ihanaa, jos sitä maitoa tulisi kunnolla. Tämäkin meijeri on ruvennut pikkuhiljaa toimimaan paremmin ja paremmin, mutta ei sitä vieläkään niin paljoa tule että ilman lisä maitoa selvittäisiin. Monenlaista kikkakolmosta on tullu kokeiltua, pilsnerin juonnista lämpöhauteisiin jne. Parhaiten taitaa kuitenkin auttaa tuo uni, mikä kummasti vähentää stressiä jne. Täytyykin tässä heti hehkuttaa, että viime yönä neiti nukkui ensimmäisen kerran melkein 6 tuntia putkeen. Neljän pintaan yöllä syötiin ja sitten iskä katsoi vaipan ja nukutti neidin uudelleen, minä sain painua takaisin sänkyyn....jiiihaaa!! Neiti oli nukahtanut viiden pintaan uudelleen ja veteli siitä sitten melkein ysiin eli kuukauteen ekan kerran meillä sai nukkua ihan kunnon yöunet. Neuvolantäti olisi varmasti vihainen, koska monta tärkeää ruokailukertaa jäi nyt välistä. Lisäksi neiti on nukkunut nyt hyvin melkein koko aamupäivän ruokailua lukuunottamatta....pitäisköhän mun jo huolestua että jotain on pielessä vai onkohan Mimmi vaan tyytyväinen?!

Neuvolassahan jo synnytysvalmennuksen yhteydessä puhuttiin, että imetyksen kanssa voi olla monenlaista ongelmaa ja tuolloin ajattelin että mitä sitä stressaamaan, jos maitoa ei tule niin sitten annetaan pulloa. Yllättävän vaikea sitä on kuitenkin ollut hyväksyä, että maitoa ei tarpeeksi tule. Jotenkin tuntee, että on pettänyt itsensä ja Mimmin. Lisäksi kantaa koko ajan huolta siitä, että saako tyttö nyt tarpeeksi ruokaa jne. Lisäksi harmittaa antaa maitoa tuolta pullosta, kun selkeästi huomaa että neiti saa siitä jonkun verran ilmaa massuunsa (vaikka pullot onkin Aventin jotain sellaisia mistä ei pitäisi ilmaa mennä). Puklailee myöskin enemmän kun syö pulloa, koska ahneuksissaan imasee varmasti vähän enempi mitä massuun mahtuu. Lisäksi olen huomannut, että ahnehtiessaan vetäsee välillä maitoa niin paljon suuhunsa että meinaa tukehtua siihen (tätä tapahtuu myöskin tissillä välillä jos maitoa tulee hyvin). Noihin ilmavaivoihin meitä neuvottiin antamaan maitohappobakteeria ja Cuplatonta, en osaa sanoa onko noista hyötyä ollut. Onneksi neiti ei nyt kuitenkaan itke pää punaisena vaikka pierua tuleekin välillä paljon ja kakkaa pitää äheltämällä äheltää. Kakkaaminen on muuttunut viime viikon aikana niin, että enää ei tule monia kakkoja päivässä vaan parin päivän välein tulee semmoiset mega kakat mitä on sitten melkeinpä kainaloita myöden. Aluksi olin todella huolissani, mutta tämä on kuulemma täysin normaalia ja vauvat voivat olla kuulemma useita päiviäkin kakkaamatta?! Toivottavasti ei tästä nyt väli enää pitene, koska massu on nytkin välillä jo ihan pömpöllään ja varmasti hieman kipeäkin ennenkuin se kakka sieltä tulee.

Lisä maitona olemme antaneet Nannia, ihan siitä syystä että sitä annettiin Jorvissakin niin katsoin että sillä on hyvä jatkaa. Jotkut jauheet olisivat kai parempi laatuisiakin, mutta täytyy sanoa etten jaksa enää semmoisten kanssa ruveta pelaamaan. Pulloina on tosiaan Aventin pulloja ja niihin sopiva sähköinen Aventin rintapumppu.               Aluksi tuntui, ettei tuosta rintapumpusta ole mitään hyötyä kun ei sillä saa kunnon imua eikä maitoakaan siis juuri tule. Taisi olla kuitenkin vaan siitä kiinni ettei maitoa yksinkertaisesti vaan tullut. Nyt pumpulla saa aikas helposti ja nopeasti pumpattua yhden aterian neidille, sitä enempää maitoa ei kerralla tule joten ei tarvitse ruveta ainakaan lahjoitusmeijerinä toimimaan. Pullot ja pumpun olen hommannut Tampereen Vauvatalo Johannasta ja lisäosia ( esim. tuttiosia, mitkä siis menevät ikäkuukaisien mukaan) saa helposti esim Prismastakin. Niin ja itsehän olisin hommannut vaan yhden pullon, onneksi tuo Vauvatalon osaava henkilökunta tajusi suositella useamman pullon ostamista. Yhtä pulloa saisi olla pesemässä koko ajan, joten tässä pullorallissa on hyvä olla useampi pullo mitä voi sitten kerralla pestä ja desinfioida.

Imetysliivit olen hommannut Helsingin Kampin Bebesistä. Merkiltään ne on tämmöiset  Bravado The Body Silk Seamless ja täytyy sanoa että nää on kyllä oikein mukavat päällä ja oikein helpot käyttää. Lisäksi hommasin kavereiden suosituksesta tietysti sitä hemmetin kallista Lansinoh tissirasvaa. Siitä olikin aluksi todella hyötyä, kun nännit oli ihan ruvella ( miten noin pienellä tyypillä voikin olla niin kovat imuvoimat?! ). Nyt pärjätään jo ilmankin.

Eiköhän tässä ollut nyt ne tärkeimmät ajatukset tästä imetyshommasta. Ei tullu ihan niin syvällistä tekstiä tällä kertaa. Loppuun voin kuitenkin todeta, että se hyöty tästä osittaisesta pulloruokinnasta ainaski on, että iskäkin voi osallistua syöttämiseen. Tuolla ne nytkin syöpöttelee ja kuuluu vaan lässytystä "voi että kuinka söpö sä oletkaan". Joku on todellakin vienyt jo koko käden!!! :D 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti