maanantai 30. syyskuuta 2013

Ihan pikku avautuminen...

Nyt on niinku ihan pakko PAKKO avautua!!! Mimmille tuli vaippaihottumaa tossa noin puoltoista viikkoa sitten ja se on hyvin ärtyneen näköinen ja pahentunut vaikka ollaan kaikkia kikkakolmosia kokeiltu ilmakylvyistä erilaisiin rasvoihin jne. Viikonloppu oltiin siis Hangossa ja koska isäntä lähtee taas rapakon taakse tällä viikolla niin mulla oli tietysti huoli kova ja tarve saada neiti lääkäriin ennen tätä. Ajattelin siis eilen, kun kotiuduttiin että mennäänpäs nopsasti käymään tossa terkkarin päivystyksessä jollei siellä ole jonoa. No meidän edellä oli vain yksi lapsiperhe, mutta lääkäri jouduimme odottamaan noin puoltoista tuntia. Juu kyllähän siellä lukee, että samainen ja se ainoa yksi päivystävä lääkäri hoitaa myös seuranta potilaat ja vuodeosastopotilaat. Ihan kovin vaikea mun on uskoa, että oli sitä aikaa ainakaan siellä vuodeosastolla. Sen verran monta kuukautta siellä tuli äidin kanssa vähän yli vuoden aikana erinäisissä jaksoissa vietettyä ja tuona aikana en kertaakaan nähnyt siellä viikonloppuna lääkäriä. Tokkuraan siellä kyllä saatiin potilas kovin nopeasti, että pysyisi sängyssään eikä olisi niin paljon hommia ja huolehtimista. Vaippoihin siellä sai tarpeensa tehdä, vaikka siitä tokkurastaan vielä pystyi vessaan pyytämään....mitä sitä nyt auttaman ja nostamaan jne kun helpommallakin voi päästä!! Ai, että mä olen siis tän eilisen käynnin takia niin raivoissani näistä kaikista vanhoistakin jutuista....että räjähdän kohta!!! Mä en yhtään ihmettele, että lehdestä saa lukea kun vanhus unohdettu vessaan muutamaksi tunniksi. Sinne ne ihmiset jätetään huoneisiin jonkun napin taakse saatana mitä ei ehkä pysty enää painamaan tai ei näe painaa tai jotain. Siellä voi sitten seistä housut kintuissa sänkyyn kiinni jäänneenä vaikka kuinka ja kauan ja pissakatetrit voi repeytyä irti jne....niitäkin lähdettiin Helsinkiin korjaamaan ja vaikkei talosta löytyis yhtään ihmistä kuka osais moisia vaihtaa niin voihan sinne terkkariin silti siirtää, kun kuoleehan se kuitenkin niin mitäs sillä on väliä?! Suoneen ei saada tippaa edes laitettua paitsi tilaamalla yölläkin ampulanssimiehet sitä laittamaan....sekin on varmasti todella halpaa?! Siis kyllä mua ihmetyttää

ja sitten taas tähän Mimmi juttuun niin juu sitten, kun kolmas potilas tuli jonoon niin hoitaja kävi jossain lääkärille ilmeisesti jotain sanomassa koska sitten ruvettiin jonoa purkamaan. Mimmi, kun vietiin ja otettiin vaippa pois niin lääkäri meidän selän takaa katsoi ja totes että vaippaihottumaa ja oli tyyliin sillain että hoh hoijaa....tulitte sitten tänne päivystykseen aikaani tuhlaamaan!! No juu eihän se hänen lapsensa iholla se ihottuma ole. Kyllä mua KUMMASTUTTAA tän sairaanhoidon taso, varsinkin noissa terkkareissa. Sitten ihan ku olis arvalla heittäny ne hoito-ohjeet ja määräs varmaan sen antibioottikuurinkin ihan vaan mun mielenrauhakseni. Sitten, kun olin huolissani että voinko aloittaa kuurin eilen illalla Mimmille että mitäs jos onkin allerginen kun ei ole ennen saanut. Totes lääkäri mulle, että no eipä ne lapset yleensä tälle allergisia ole. Siis whaaaat ja mitä vähättelyä!!!

Jätin kuurit eilen aloittamatta ja tänään kiikutin Mimmin Pikku Jättiin ihotautilääkärille niin, että heilahti. Siellä lääkäri oli KAUHUISSAAN tästä määrätystä antibioottikuurista ja kysy heti, että et kai ole aloittanut. Totesin, että en ole koska epäilen että iholla on hiivaa. No siltä se ei kuulemma näytä, mutta Pikku Jätistä saatiin täysin eri hoito-ohjeet sekä lääkesalvat. Siis miten voi olla noin iso ero??? Eihän tämäkään ole sanottua, että auttaa ja on oikeet ohjeet.....samalla en kuitenkaan voi olla miettimättä, että kuinkakohan monia turhia antibioottikuureja lapset syökään noiden terkkarilääkäreiden takia?! Joo tiedän, ei sais yleistää mutta en mä tuolta terkkarista kyllä kovin montaa kertaa hyvää palvelua ole saanut niin, että saanen kai ihmetellä!!! Niin ja pahoittelut ihan kaikista kirjotusvirheistä jne, en viitsi edes lukea kirjoitustani enää uudelleen ja ruveta miettimään että voinko kirjoittaa tai pitäiskö sensuroida....siinä se on nyt ihan täytenä paatoksena ja monta puolustelevaa kommenttia voi löytyä kuinka terkkarissa tehdään parhaansa niissä rajoissa mitä on annettu jne.....juu voi olla, mutta mun saamani ja katselemani toiminta ns hoito on ollut kyllä pääosin ala-arvoista sanokaa mitä sanotte!! Ja juu sehän on VAAN sen henkilökunnan työtä, että eihän sitä jokaista potilasta voi sydämenasiakseen ottaa....no ehkä kandee miettiä et mitä jos siinä olis sun oma lapsi tai mitäs jos itse makaisit niissä vaipoissa siinä sängyssä.

Muuten meillä on ainakin tällä hetkellä kaikki hyvin...













maanantai 23. syyskuuta 2013

Syksyn sävyjä

Muutama päivä onkin taas mennyt reissunpäällä ja neiti matkusti pääosin hyvin. Perjantainen automatka Tampereelta Kouvolaan oli aikasmoista kiukuttelua, liekö sitten osasyyllinen uusi turvaistuin ja jälleen puhkeavat hampaat. Neiti on myöskin nukkunut huonosti hampaista johtuen ja pientä nuhaakin ilmassa, ehkä samaisesta syystä johtuen.

Kouvolanseudulla oli mitä kaunein ruska, mutta muuten vettä tihutti melkeinpä koko viikonlopun....hieman jäi kaihertamaan kun ei yhtään päästy ulkoilemaan kauniisiin maisemiin porukalla ja tietysti kera kameran. Viime yönä näin jo untakin, että olin lupaitunut kuvaamaan johonkin tärkeään tapahtumaan mutta kamera ei suostunut ottamaan yhtään kuvaa kun olisi pitänyt.....huh, melkoinen painajainen!!! Tänään oli sitten ihan pakko päästä hieman toteuttamaan itseään, mutta eihän se ihan suunnitelmien mukaan mennyt, kun neidillä ei pysynyt kengät jalassa, kaikki vaahteranlehdet meinasivat matkata suuhun ja kamerasta loppu akku kesken....AUTS!!!!

Viikonloppuna ostettiin Mimmille aivan ihastuttava Name It:in villatakki sekä H&M:ltä super söpö pipo. Tuossa villatakissa on mun ihan ehdoton lempiväri tältä syksyltä, meinaan tuo sinapinkeltainen!! Täytyy hommata itsellekin joku ihana villapaita samaisessa värissä. Kyllä syksy on vaan kaunista aikaa....toivotaan että sateet väistyisivät taas hetkeksi niin päästäisiin luonnon kauneudesta taas nauttimaan.....kesää en kaipaa pätkääkään ja pääseehän sitä johonkin etelään jos hirmu kaipuu jostain syystä iskee!! Ennemminkin olen tässä jo miettinyt kuinka ihanaa olisi herätä aamuun ja huomata ensilumen olevan maassa....voi olispa joulukuussa NYC:ssä jo lunta maassa!! Olis se Keskuspuisto varmasti upee näin syksylläkin....tämän näköistä söpistelyä meidän takapihalla tänään.



      










 

  







keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Sormiruokailun sotkut



Tänään oli taas neuvolapäivä ja neidin virallisen 8 kuukautismitat olivat 9,3kg ja 71,5cm. Ei nyt siis tässä vajaassa 2 kuukaudessa mitään ihan hurjaa kasvua, mutta tasaista ja hyvää. Mun omat mitat samassa iässä on ollut 7,7kg ja 68cm eli hiukan äitiään isompi tyttö tässä vaiheessa. Iskän mitoista ei valitetattavasti ollut tietoa tähän hätään. Lääkärisetä myöskin katsoi ja kaikki kuulemma niinkuin tässä vaiheessa pitääkin. Mimmi vierasti lääkäriä oikein huolella ja parkui menemään....no se setä on mustakin aikas pelottava joten en ihmettele!! :)

Neiti on kovasti ruvennut harjoittelemaan myöskin sormiruokailua. ollaan kokeiltu vähän hedelmiä, riisikakkua ja makaroonia. Tänään oli selässä kylläkin heti taas sitä ihottumaa, että mahtaisko olla siitä riisistä. Sitähän oli silloin kesälläkin ja meni ohi kun lopetin riisipuuron. Melkosta kyttäämistä tää touhu!! Toinen juttu mikä tuossa sormiruokailussa on jääny mietityttämään, on tuo ruokien koostumus. Eilen kun tarjosin Mimmille hedelmiä maistettavaksi ensin ihan kokonaisina ja sitten paloina niin neiti vaan tykkäsi puristella niitä käsissään jne. Millään hedelmät ei meinannut mennä suuhun, mutta porkkana, näkkäri, riisikakku ja makarooni menee suuhun heti eli ilmeisesti tuo hedelmien hieman limainen ja liukas pinta ei houkuttele niitä suuhun laitettavaksi? Vai eikö Mimmi vaan sittenkään pidä niiden mausta? Eilen siis päädyin nämä hedelmät neidin eteen kokonaisina laittamaan juuri siitä syystä, että  viimeiset pari kertaa kun olen hedlmäsosetta tehnyt niin neiti vaan nyrpistelee nenäänsä eikä halua sitä syödä. Omasta mielestäni sose ei ole kirpeää, muuta ehkä Mimmin mielestä kuitenkin. Päärynää, persikkaa ja banaania olen soseisiin viime päivinä laittanut ja ennen se on maistunut, mutta nyt siinä joku tökkii. Banaania en voi soseisiin hurjasti laittaa, koska massu menee muuten liian kovalle, joten milläs muulla niitä soseita voisi sitten koittaa makeuttaa? Melkosen sotkun noilla sormiruuilla kyllä saa aikaiseksi, voi huh huh!! Mietin jo että Mimmin tuolin alle tarvii varmaankin hommata joku oma matto, mikä olisi helpompi puhdistaa.

Hedelmiä nautittiin eilen Bumbossa ja siihen kuuluvassa pöydässä...tarvis varmaan ostaa semmonen ruokailutakki ni ei olis kaikki vaatteet ihan tahraisia.






Tänään on myöskin ollut ensimmäinen syksyinen päivä, vettä sataa ja harmaata, mutta tähän asti on ollu niin hienoja päiviä. Toivotaan, että lehdet tippuu vielä kauniin värisinä maahankin niin päästään vähän peuhaamaan. Sisällä vauhti on melkoista, mutta ensimäisiä askeleita ei ole vielä yritetty ottaa ilman tukea.

kumpi eka äiskän luona?

uuden lelun kanssa hieman painia


Ei oo taas liiemmin aikaa runoilla niin laitetaan loppuun vielä vinopino ulkoilukuvia, ehkä ne kertoo taas enempi kuin tuhat sanaa.