keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Sormiruokailun sotkut



Tänään oli taas neuvolapäivä ja neidin virallisen 8 kuukautismitat olivat 9,3kg ja 71,5cm. Ei nyt siis tässä vajaassa 2 kuukaudessa mitään ihan hurjaa kasvua, mutta tasaista ja hyvää. Mun omat mitat samassa iässä on ollut 7,7kg ja 68cm eli hiukan äitiään isompi tyttö tässä vaiheessa. Iskän mitoista ei valitetattavasti ollut tietoa tähän hätään. Lääkärisetä myöskin katsoi ja kaikki kuulemma niinkuin tässä vaiheessa pitääkin. Mimmi vierasti lääkäriä oikein huolella ja parkui menemään....no se setä on mustakin aikas pelottava joten en ihmettele!! :)

Neiti on kovasti ruvennut harjoittelemaan myöskin sormiruokailua. ollaan kokeiltu vähän hedelmiä, riisikakkua ja makaroonia. Tänään oli selässä kylläkin heti taas sitä ihottumaa, että mahtaisko olla siitä riisistä. Sitähän oli silloin kesälläkin ja meni ohi kun lopetin riisipuuron. Melkosta kyttäämistä tää touhu!! Toinen juttu mikä tuossa sormiruokailussa on jääny mietityttämään, on tuo ruokien koostumus. Eilen kun tarjosin Mimmille hedelmiä maistettavaksi ensin ihan kokonaisina ja sitten paloina niin neiti vaan tykkäsi puristella niitä käsissään jne. Millään hedelmät ei meinannut mennä suuhun, mutta porkkana, näkkäri, riisikakku ja makarooni menee suuhun heti eli ilmeisesti tuo hedelmien hieman limainen ja liukas pinta ei houkuttele niitä suuhun laitettavaksi? Vai eikö Mimmi vaan sittenkään pidä niiden mausta? Eilen siis päädyin nämä hedelmät neidin eteen kokonaisina laittamaan juuri siitä syystä, että  viimeiset pari kertaa kun olen hedlmäsosetta tehnyt niin neiti vaan nyrpistelee nenäänsä eikä halua sitä syödä. Omasta mielestäni sose ei ole kirpeää, muuta ehkä Mimmin mielestä kuitenkin. Päärynää, persikkaa ja banaania olen soseisiin viime päivinä laittanut ja ennen se on maistunut, mutta nyt siinä joku tökkii. Banaania en voi soseisiin hurjasti laittaa, koska massu menee muuten liian kovalle, joten milläs muulla niitä soseita voisi sitten koittaa makeuttaa? Melkosen sotkun noilla sormiruuilla kyllä saa aikaiseksi, voi huh huh!! Mietin jo että Mimmin tuolin alle tarvii varmaankin hommata joku oma matto, mikä olisi helpompi puhdistaa.

Hedelmiä nautittiin eilen Bumbossa ja siihen kuuluvassa pöydässä...tarvis varmaan ostaa semmonen ruokailutakki ni ei olis kaikki vaatteet ihan tahraisia.






Tänään on myöskin ollut ensimmäinen syksyinen päivä, vettä sataa ja harmaata, mutta tähän asti on ollu niin hienoja päiviä. Toivotaan, että lehdet tippuu vielä kauniin värisinä maahankin niin päästään vähän peuhaamaan. Sisällä vauhti on melkoista, mutta ensimäisiä askeleita ei ole vielä yritetty ottaa ilman tukea.

kumpi eka äiskän luona?

uuden lelun kanssa hieman painia


Ei oo taas liiemmin aikaa runoilla niin laitetaan loppuun vielä vinopino ulkoilukuvia, ehkä ne kertoo taas enempi kuin tuhat sanaa.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti