maanantai 13. toukokuuta 2013

hampaitako?

Unohtui eilen jo kirjoittaa viime viikon alun kiukutteluista, mutta muistuipa tänään taas kummasti mieleen. Tuntuu olevan samanlainen maanantai meillä taaskin täällä. Neiti vaan kiukuttelee ja kiukuttelee, ei siis itke naamapunaisena koko aikaa vaan kitisee. Muistuttaa taaskin pientä oravanpoikaa, kun molemmat nyrkit tahtois tunkea suuhunsa. Epäilin jo viime viikolla hampaita, mutta koska tiistaina olikin hiukka räkäinen niin ajattelin ettei ehkä sittenkään niitä. Nyt taas vahvasti kuitenkin näyttäisi siltä, että oireet liittyisivät hampaiden tuloon. Neidillähän on kyllä vasta 3,5 kk ikää, mutta hampaat kuitenkin kuultaa sillain jännästi läpi alaikenistä. Viime viikolla kyselinkin hieman kavereilta neuvoja, kun ei tuntunut mikään auttavan ja kaikki purulelut ja tutit on Mimmin mielestä ihan turhia kapistuksia. Porkkanaa ollaan myöskin nyt kokeiltu ja se tuntuu aina hetken maistuvan, mutta aika nopeasti neiti senkin imeskelyyn kyllästyy. Viime maanantaina annettiin illasta sitten suppoa, että sai vihdoin illasta unenpäästä kiinni. Tänäänkään ei ole kunnon päikkärit maistunut lainkaan, nyt onneksi nukahti iltalenkillä vaunuihin niin saa ainakin hiukan kiukkua laantumaan.

Yöthän neiti on pääsääntöisesti nukkunut jo hyvin, melkeinpä vaan kerran yössä herännyt syömään. Viime yönä veteli jopa 22.30-6.30, mikä oli tietysti super ihanaa niin muukin perhe sai nukkua kunnolla. Nukuttaminen tuntuu välillä taas olevan kovin haasteellista, kun neiti ei haluaisi millään antaa unelle periksi vaan koittaa taistella nukahtamista vastaan kaikin voimin. Ollaan koitettu tehdä semmoiset selkeät iltatoimet, jotta neiti osaisi ruveta yhdistämään nukkumaanmenon jo tiettyihin asioihin, muttei tunnu sekään kauheasti ainakaan vielä auttavan. Toinen asia mikä varmaankin vaikuttaa on nämä pitenevät valoisat illat, tuntuu että neiti nukahtaa sitten vasta kun tulee kunnolla hämärää....olen harkinnut jo kunnon pimennysverhojen hankintaa. Ne olis kyllä ihanat ihan noin omienkin unien kannalta!!

Maito tuntuu siis riittävän vielä nälän ja janon sammuttajaksi, ainakin jos yöunia miettii. Olen kuitenkin jo ostanut Valion riisi ja maissi Onni-vellejä ja ajattelin, että niitä ruvettaisiin jo tällä viikolla hieman maistelemaan. Osataan sitten neuvolassa ensi viikolla sanoa, jos näistä tulee jotain oireita. Nyt parina lämpimänä päivänä on Mimmillä ollut taipeissa ja leuan alla semmoista punaista pientä näppylää. En tiedä voisiko se olla jotain maidosta johtuvaa allergianäppylää tai jotain muuta ihottumaa vai nostaako vaan hikinäppylää. Eilen suihkun jälkeen talkattiin melkein koko tyttö niin aamusta oli näppylät kuitenkin melkein tipotiessään. Tuosta leuan alta näppylät tuntuu olevan nyt vaikeampi saada pois, kun kuolaa tai puklua tuntuu olevan koko ajan pitkin naamaa.


Viime viikolla jätettiin tosiaan muskarikin väliin kiukutteluiden takia, mutta tänään päätettiin että menevät kuitenkin ainakin kokeilemaan ja hyvinhän siellä oli mennyt. Neiti oli innokkaasti ollut musisoinnissa kuulemma mukana ja soitellut marakasseja, heh!!Voi pientä!! Niin ja kotiin tuomisena oli ihan ensimmäinen diplomi, Jamkids diplomi. Mimmi on nyt tutustunut muskari lukukauden aikana musiikilisiin asioihin seuraavasti: musiikin maailmaan yleisesti yhdessä vanhemman kanssa, lauluihin, laululeikkeihin, loruihin, rytmiikkaan sykkeen kautta sekä musiikin käsitepareihin; korkea-matala, tasa-kolmijakoisuus, duuri-molli jne.....hhhhmmmm....olipas ne hienosti kirjattu ja ei taida meikäläinenkään osata musiikista noin paljoa kuin simasuu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti